top of page

PROJECTE DIANA

 

"Diana" per a la mitologia romana era la deessa de la caça, de la naturalesa salvatge i de la lluna. Filla de Júpiter, germana bessona d'Apol·lo i germana també de Minerva amb la qual formava el duo de les "Verges blanques" per la seva castedat. Al néixer, Júpiter la va armar amb un arc i fletxes i el seu arc segons Homer, era d'or.


DIRIGIT A DONES AFECTADES DE LIMFEDEMA DE MEMBRE SUPERIOR.

tiro al arco
OBJECTIU
 

Rehabilitar i millorar les capacitats de el membre superior afectat en pacients amb limfedema.
Generar un marc grupal per a dones portadores de limfedema unint interessos esportius, socials i lúdics a compartir entre parells.
Afavorir un posicionament social del de la disciplina de tir amb arc diferent de l'esportiu.

tiro con arco flechas
TIR AMB ARC
 

El tir amb arc està considerat un esport "asimètric", on el pes de l'arc es suporta amb un braç (braç d'arc) mentre que es tensa amb l'accionar de l'altre braç i la hemiespalda contralateral. Per exemple, un arquer destre tensarà isomètricament els músculs dorsal llarg, rodó major, romboides, trapezi mig i inferior i deltoides, de la part esquerra mentre que per contra, contreu en forma isotònica el trapezi, romboides, deltoides, rodó major, dorsal ample i infraespinós de l'hemicuerpo dret. En aquest exercici, el braç d'arc se sotmet a més, a una tensió addicional en els músculs fixadors per evitar els moviments d'oscil·lació i mantenir la posició d'alineació respecte a l'objectiu (diana).
En el cas de l'limfedema, el braç d'arc que és precisament el braç edematizado s'exposa a les vibracions transmeses per l'arc durant l'amollada el que afavoriria la circulació limfàtica de el mateix constituint l'efecte beneficiós buscat.

PARTICIPACIÓ

Dones majors de 18 anys afectades de limfedema de membre superior.
Autorització mèdica per a la pràctica esportiva de el tir amb arc.
No presentar lesions cutànies, musculars, articulars o esquelètiques al braç d'arc susceptibles d'agreujar amb la pràctica esportiva.
No estar rebent tractament actiu de quimioteràpia o radioteràpia.

bottom of page